کاوش موضوع استریلیزاسیون
صفحه اصلی
استریلیزاسیون
ستَروَنش (به انگلیسی: sterilization) یا سِتَروَن کردن*[۲] یا استریل کردن فرایندی است که میکروارگانیسم ها و عوامل انتقالگر آنها از جمله قارچ، باکتری، هاگ باکتری و ویروس را از سطح اجسام از بین میبرد. فرایند استریل کردن بسته به جنس تجهیزات نیازمند به استریل شامل روشهای گرماییخشک (فوور)، گرماییمرطوب (اتوکلاو)، شیمیایی، پرتوزا (پرتوگاما) و اتوکلاو پلاسما (با پرکسید اکسیژن* و اتوکلاو اتیلن اکساید (گاز اتیلن اکساید) و پالوده میشوند.
سترون به معنی کاملاً عاری از باکتری یا قارچ یا ویروس یا دیگر میکروارگانیسم های بیماریزا و نابیماریزا (در مورد چیزهای بیجان) است. هدف از استریل کردن جلوگیری از انتقال عفونت است.
تعریف استریل در پزشکی با محیط و مواد غذایی متفاوت است. ضریب SAL*[۳] سطح اطمینان سترونش را نشان میدهد. در علم پزشکی
S
A
L
.
10
−
6
{\textstyle {SAL.}10^{-6}}
یعنی از ۱۰۰۰۰۰۰ ذره موجود در بسته استریل اگر یک میکروارگانیسم زنده وجود داشته باشد، آن استریل محسوب میگردد. در خوراکیها و محیط این عدد بیشتر است.... بیشتر در ویکی پدیا